Czekolada bez kalorii!

CAM01099Dziś Światowy Dzień Czekolady! Z tej okazji podzielę się z Wami moim najnowszym, absolutnie genialnym odkryciem – dipem i syropem czekoladowym zero cukru, zero tłuszczu i zero kalorii. Pewnie myślisz, ze albo Cię wkręcam albo to ktoś wkręcił mnie. Nic z tych rzeczy. To naprawdę świetne produkty.  Choć same w sobie nie smakują aż tak rewelacyjne, to po dodaniu odrobiny jogurtu naturalnego stają się prawdziwym smakołykiem. Najfajniejsza, a zarazem najprostsza rzecz jaką można z tych produktów wyczarować to mrożona ,, czekolada”. Niesamowite doznania smakowe, a zaledwie kilkanaście kalorii w porcji.

Przepis na to cudo:

  • syrop lub dip czekoladowy firmy Walden Farm – 3 łyżki stołowe
  • jogurt naturalny – 150 g
  • opcjonalnie: suszone mango lub papaja (ewentualnie posiekane migdały albo orzechy włoskie)

CAM01103Dip/syrop pomieszać z jogurtem i w.w. dodatkami.Przelać do płaskich pudełeczek (u mnie po serku Twój Smak) lub silikonowych foremek – grunt żeby nie wlać zbyt dużo, najlepiej tak do wysokości ok.0,5-1 cm). Wstawić do zamrażarki na minimum 3 h. Wyjąć, odczekać minutkę i można pałaszować – samo albo jako dodatek np. do galaretki z herbaty, której przepis znajdziesz na blogu (smakuje zupełnie jak moje ulubione Weneckie z mieszanki Wedla).

Prawda, że rewelacja?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powrót do góry